Ghost Hunting

Ghosthunten is een zeer populair onderwerp tegenwoordig. Veel televisie programma’s en teams op youtube.
Soms is het echt

, soms in scene gezet, en soms een combinatie.

Het belangrijkste, en dit zeg ik bij alles, gebruik je eigen gevoel, dat zegt al vaak of het waar is of niet. Zelf ga ik er ook op uit om onderzoeken te doen en daar maak ik hele mooie dingen maar ook hele nare dingen mee. Als je daar aan begint weet wat je doet. Zorg voor bescherming en laat je niet bespelen door entiteiten. Voor vragen ben ik bereikbaar en kan met voorbeelden komen.

Voor de evp gebruik ik zelf een gewone digitale recorder maar ook de spiritbox en spiritvox. Hoe je hier echte stemmen uit kan halen is vaak een kwestie van training en geduld. In veel programma’s zijn staan er stemmen in voor geprogrammeerd en het is ervaring om de entiteiten eruit te weten te halen. Daarom ben ik er ook een grote voorstander van om er altijd een simpele recorder bij te houden.

Tijdens de ruis van de apparaten hoor je op de recorder vaak nog meer en vaak is het in een echo en van ver weg.

Het gaat voornamelijk om de witte ruis, het is een gegeven dat entiteiten daar makkelijker door kunnen communiceren. Met het afluisteren gebruik ik een software waar ik de frequentie mee kan verhogen en verlagen om nog  meer te kunnen horen. De entiteiten spreken dan ook vaak in een andere frequentie dan dat wij met eigen oren horen.

Ik ben ook zeer benieuwd naar jullie foto’s en ervaringen. Ook hiermee kan ik van dienst zijn door foto’s te lezen en evp’s (elektronisch stemmen fenomenen)  te beluisteren.